برای کاشت گیاه روش های مختلفی وجود دارد که هر فرد با توجه به شرایط محیطی و گیاه مورد نظر باید بهترین گزینه را انتخاب کند. در این مقاله به شرح روش های کاشت گیاه می پردازیم، می توان از اکثر این روش ها برای کاشت و تکثیر گیاه در آپارتمان نیز استفاده کرد.

کاشت گیاه از طریق بذر

یکی از شناخته شده ترین و ارزان ترین راه های کاشت گیاه استفاده از بذر گیاهان است. توجه داشته باشید که بهتر است از فروشگاه های معتبر بذر مورد نیاز خود را تهیه کنید. چراکه در صورت خراب و یا نامرغوب بودن بذر، کشت به خطر افتاده و نتیجه مطلوبی به دست نمی آید. کاشت بذر را می توان به دو روش انجام داد:

1.کاشت بذر به طور مستقیم: بذر به طور مستقیم در گلدان اصلی کاشته می شود.
2.کاشت نشاء: بذر ابتدا در جعبه یا گلدان مخصوص نشاء کاشته می شود و بعد از رشد گیاه تا اندازه مشخص (در حد 4 تا 6 برگ)، گیاه را به گلدان اصلی انتقال می دهند.
یکی از مزیت های استفاده از بذر این است که امکان نگهداری و ذخیره بذر تا مدتها وجود دارد. به علاوه کاشت بذر مراقبت کمتری نسبت به سایر روش ها خواهد داشت و بعد از رشد می توان از گیاه به عنوان پایه ای برای پیوند زدن استفاده کرد.
شما می توانید انواع بذر گیاهان را با بهترین کیفیت از فروشگاه تهران گرولایت خریداری نمایید. همچنین اطلاعات کامل درباره هر بذر و کاشت آن در سایت نوشته شده است.

بذر

برای خرید بذر می توانید از فروشگاه تهران گرولایت اقدام به خرید نمایید.

کاشت گیاه از طریق قلمه زنی

یکی از متداول ترین روش ها برای کاشت و تکثیر گیاه قلمه زنی است. قلمه زنی یک روش غیرجنسی برای کاشت و تکثیر گیاه است. برای قلمه زنی قسمت جوانه دار گیاه را جدا کرده و در ظرف آب قرار دهید تا ریشه دار شود، سپس گیاه را در خاک بکارید. البته می توانید قلمه را پس از جدا کردن به طور مستقیم داخل خاک قرار دهید و برای تسریع ریشه دهی از کود و هورمون ریشه زایی استفاده نمایید. به چند روش می توان قلمه زنی را انجام داد:
• قلمه ریشه
• قلمه ساقه
• قلمه برگ
• قلمه جوانه برگ

کاشت گیاه از طریق تقسیم بوته

برخی از گیاهان علفی مانند سانسوریا، برگ بیدی، اکلونما و گندمی و یا خانواده گیاهان پیچ امین الدوله، زنبق و پیچ تلگرافی را به واسطه شکل ساختارشان می توان از طریق بوته کاشت. هنگامی که چند سال از عمر گیاه گذشت با جدا کردن بوته ریشه دار و قرار دادن آن در گلدان جدید می توان آنها را کاشت. در این روش بهتر است قبل از کاشت بوته، ریشه های آن را با ترکیب آب ولرم و محلول ضدقارچ شستشو داده و ضدعفونی کنید.

کاشت گیاه از طریق پاجوش

روی ریشه های برخی از گیاهان مانند آناناس، سانسویا، گل ساعتی، یاس و دیفن باخیا جوانه هایی تشکیل می شود که به آنها پاجوش گفته می شود. پاجوش ها ممکن است مستقل از گیاه اصلی ریشه بدهند، در این صورت می توان به طور مستقیم آنها را داخل بستر جدید کاشت. در صورتی که پاجوش سیستم ریشه ای مستقل نداشته باشد می توان پاجوش را مانند قلمه کاشت.

کاشت گیاه از طریق خوابانیدن

خوابانیدن به دو روش انجام می شود:
خوابانیدن ساده: در این روش بدون اینکه گیاه را از بدنه اصلی و مادر جدا کنید، یکی از شاخه ها را خم کرده و در خاک قرار دهید.
خوابانیدن هوایی: در این روش قسمتی از پوسته خارجی ساقه را جدا کنید و بعد مقداری از خاک را توسط پلاستیک و نایلون دور بخش جدا شده قرار دهید.
از روش خوابانیدن می توان برای کاشت و تکثیر گیاهان کمیاب و گیاهانی که سخت ریشه می دهند استفاده کرد.
کاشت گیاه از طریق پیاز
بعضی از گیاهان مانند گل لاله، زعفران، گل نرگس و گل گلایل دارای پیاز هستند. از اواخر بهار تا اوایل پاییز که زمان استراحت گیاه است می توان پیازها را از خاک خارج کرد و تقسیم نمود. سپس هرکدام از این پیازها در بستر کشت جدید کاشته می شوند.

کاشت گیاه از طریق بافت

کشت بافت یکی از جدیدترین و پیشرفته ترین روش های کاشت گیاه و یک روش آزمایشگاهی است. در این روش سلول هایی که از گیاه مادر جدا شده اند، در ظرفی استریل گذاشته می شوند و در یک محیط مخصوص رشد می کنند تا زمانی که یک توده سلولی به نام کالوس بوجود بیاید. بعد از آن کالوس در محیطی سرشار از هورمون کشت می شود تا گیاهچه ایجاد شود. با کاشت گیاهچه در بستر کشت در نهایت گیاهانی بالغ به دست می آیند.

سخن پایانی

در این مقاله انواع روش های کاشت گیاه را معرفی کردیم. شما می توانید با توجه به نوع گیاه و محل کشت، هرکدام از این روش ها را انتخاب نمایید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در زمینه کاشت گیاه می توانید با مشاورین سایت تهران گرولایت تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر فروشگاه تهران گرولایت مطالعه مقالات زیر را به شما پیشنهاد می کند: