بذر انواع کدو


کدو یکی از صیفی جات محصول فصل گرما است که انواع مختلفی اعم از کدو سبز، حلوایی و تنبل و تزئینی و…دارد. کدو اگرچه نسبت به خیار در برابر سرما مقاوم تراست اما  به آب و هوای سرد و یخبندان نیز حساس است. بنابراین میتوان در پایان فروردین ماه شروع به کاشت بذر انواع کدو کرد.
برای کاشت بذر انواع کدو به فضایی در حدود 90 سانتی متر نیاز است زیرا شاخه ها کدو خزنده هستندو به فضای زیادی برای رشد احتیاج دارند. علاوه بر آن فضایی که قصد دارید در آن بذر کدو را بکارید باید نور مستقیم آفتاب دریافت کند و حداقل دمای خاک برای رشد جوانه های بذر انواع کدو در حدود 12 درجه سانتی گراد می باشد.
شما می توانید بذر انواع کدو را به طور مستقیم در خاک بکارید و یا اینکه در سینی نشاء آنها را سبز کنید و سپس به زمین اصلی انتقال دهید.

مقدمات لازم برای کاشت بذر انواع کدو

خرید بذر: اگرچه کاشت کدو بسیار راحت است اما برای گرفتن نتیجه مطلوب نیاز به بذری مرغوب با قوه نامیه بالا دارید. مجموعه تهران گرولایت با ارائه بذر انواع کدو از برند معتبر وانیا دسترسی و خرید بذر انواع کدو را برای مشتریان خود سهل و آسان کرده است.  
محل مناسب: برای کاشت بذر انواع کدو باید فضای کافی با نور مستقیم خورشید داشته باشید. ساقه و برگ های کدو خزنده هستند بنابراین داشتن حداقل فضایی در حدود 60 سانتی متر برای هر بوته نشاء لازم است.
خاک مناسب: خاک مناسب برای کاشت بذر انواع کدو علاوه بر غنی بودن باید ظرفیت بالایی در نگهداری آب داشته باشد. زیرا نیاز آبی کدو بالاست اما در عین حال خاک خیس را دوست ندارد و باعث پوسیده شدن ریشه و برگهای گیاه خواهد شد. بنابراین خاکی با زهکشی مناسب و ترکیبی از خاک باغچه به همراه پرلیت و پیت ماس و همچنین ورمی کمپوست برای کاشت بذر کدو مناسب می باشد. اگر در محیط باغ یا باغچه اقدام به کاشت بذر کدو یا نشاء آن می کنید بهتر است 20 تا 30 سانتی متر از سطح بالایی خاک را با کود دامی پوسیده یک هفته قبل از کشت غنی کنید.
سینی نشاء: بذر انواع کدو را هم مستقیما در درون خاک و یا درون سینی نشاء میتوان کاشت. در صورتی که از سینی نشاء استفاده می کنید پس از دو برگی شدنِ جوانه های کدو آنها را به زمین اصلی یا گلدان بزرگتر انتقال دهید. توجه کنید که گلدان شما زهکش مناسب داشته باشد. در صورتی که بذر را درون زمین اصلی میکارید پس از رشد جوانه ها شروع به تنک کردن زمین کنید و جوانه های قویتر را نگه دارید.
دمای مناسب: دمای ایده آل برای جوانه زدن بذر کدو 30 تا 33 درجه سانتی گراد است اما در دمای کمتر از آن یعنی در حدود 12 درجه نیز جوانه خواهد زد.

چگونه بذر انواع کدو بکاریم؟

ابتدا بذر مرغوب با قوه نامیه بالا انتخاب کنید. می توانید قبل از کاشت، بذرها را به مدت 24 ساعت در آب ولرم خیس کنید.
درون سینی نشاء و یا زمین حفره هایی به عمق 3 تا 5 سانتی متر ایجاد کنید و سپس 2 عدد بذر را درون هر حفره قرار دهید. و مقداری خاک بر روی بذرها بپاشید. محل کاشت بذر کدو را از یک ماه قبل از کاشت باید به کمک کود دامی پوسیده و یا کود آلی غنی کنید. سینی نشاء را پشت پنجره نور گیر قرار دهید و یا به کمک نایلون شرایط گلخانه ای برای آن ایجاد کنید تا زودتر جوانه بزنند.
پس از یک هفته بذرها شروع به جوانه زدن می کنند. پس از دو برگی شدن، بوته های قویتر را نگه داشته و بوته های ضعیف را حذف کنید و نشاء را به زمین اصلی یا گلدان بزرگتر انتقال دهید. آبیاری منظم را فراموش نکنید همواره زمین را مرطوب نگه دارید اما خیس نکنید زیرا گیاه کدو به آب زیادی احتیاج دارد. توجه کنید هنگام آبیاری، آب را بر روی برگها نریزید زیرا باعث آفتاب سوختگی آنها می شود. پس از آنکه بوته های کدو شروع به گل دادن کردند به کمک قلم مو گرده افشانی کنید تا گیاه شما بارور شود.
گیاه کدو تعدادی آفت مانند انواع سوسک بخصوص سوسک خالدار و شته دارد که بسته به درجه آفت زدگی می توان از شستشوی برگها به شیوه آبپاشی و یا ترکیب آب و آمونیاک و در موارد حادتر از آفت کش استفاده کرد.

دسته‌بندی