بذر چغندر و ترب


چغندر و ترب هر دو ریشه های خوراکی هستند که رنگ ها و اندازه های متفاوتی دارند. کاشتن هر کدام از این سبزیجات به راحتی از طریق بذر امکان پذیر است. در اینجا به صورت کلی به نحوه کاشت هر کدام از این خواهیم پرداخت.

مقدمات کاشت بذر انواع چغندر

خرید بذر چغندر: برای انتخاب یک بذر خوب و با کیفیت باید به تازگی بذر، قوه نامیه بالا ،تمیز و بدون تخم علف هرز، بدون آفت و گونه های مهاجم بودن دقت کرد. در صورتی که بذر مناسب و مرغوب انتخاب نکنید حتی با فراهم کردن سایر شرایط رشد تجربه موفقی نخواهید داشت. مجموعه تهران گرولایت با گرداوری بذر انواع چغندر از یکی از برندهای معتبر تولید کننده بذر دسترسی شما را به بذر مرغوب ، سهل و آسان کرده است.
محل مناسب: بذر انواع چغندر نیاز به آفتاب کامل دارد. برای رشد جوانه های بذر انتخاب آفتاب گیرترین پنجره خانه که روزانه 6 تا 8 ساعت نور مستقیم دریافت می کند و باغچه ای که سایه کمی در طول روز دارد مهم است. این گیاه در هوای خنک بین 15 تا 24 درجه سانتی گراد رشد می کند و دمای بالاتر از 25 درجه باعث زرد شدن برگهای آن می شود.
خاک مناسب: خاک مناسب برای کاشت چغندر خاک لومی شنی ، به همراه پیت ماس و یا خاک باغچه ی غنی شده با کود دامی پوسیده است. اگر در گلدان اقدام به کاشت بذر چغندر می کنید گلدانی انتخاب کنید که حداقل به عمق و قطر 30 سانتی متر باشد و زه کش خوبی داشته باشد. اگر جنس گلدان از سفال باشد تهویه و هوادهی راحت تر اتفاق خواهد اتفاد.
آبیاری: گیاه چغندر نیاز به خاک همیشه مرطوب اما نه خیس دارد. آبیاری زیاد این گیاه منجر به پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه خواهد شد. بنابراین تا زمانی که خاک تا عمق یک تا 2 سانتی متر خشک نشده است آن را مجدد آبیاری نکنید.
کود دهی: برای تامین مواد مغذی بهتر است قبل از کشت بذر از کود دامی و یا کود NPK متعادل استفاده شود. کوددهی و تغذیه گیاه را میتوان هر دو هفته یکبار با نسبت متعادل عناصر ماکرو انجام داد.

چگونه بذر انواع چغندر بکاریم؟

چغندر اگرچه ریشه ای خوراکی است اما هم برگ ها و هم ریشه گیاه را میتوان در آشپزی و تهیه انواع سالاد استفاده کرد. با توجه به نوع بذر انتخابی ممکن است فقط شاهد رویش برگ و یا همزمان شاهد رویش برگ و ریشه های خوراکی باشید.
چنانچه بذر انواع چغندر را در باغچه می کارید باید بذر ها را دو هفته قبل از آخرین سرما در بهار کاشت و برای رشد در پاییز باید دانه ها را یک ماه قبل از شروع سرما کاشت.
باغچه را کرت بندی کنید و با ایجاد حفره هایی به عمق 3 سانتی متر و با فاصله 30 سانتی متر بذر چغندر را بکارید. اگر فقط به منظور استفاده از برگها بذر را میکارید رعایت فاصله 10 سانتی متری کافیست. با مقداری خاک نرم روی بذرها را بپوشانید و آنها را آبیاری کنید. اگر از گلدان استفاده می کنید هر چه گلدان شما بزرگتر باشد نتیجه بهتر خواهد بود. گیاه چغندر رشد سریعی دارد و تقریبا 55 روز پس از کاشت آماده برداشت می باشد.
برگ های چغندر را نیز زمانی که به ارتفاع 15 سانتی متر رسیدند می توان برداشت کرد و زمانی که ریشه ها به قطر 3 تا 5 سانتی متر رسید قابل برداشت است.

مقدمات بذر انواع ترب

خرید بذر ترب: برای اینکه حاصل تلاشتان به بار بنشیند بذر باکیفیت انتخاب کنید. بذری که بدون تخم علف هرز، آفات و گونه های مهاجم و تازه و با قوه نامیه بالا باشد. تهران گرولایت در راستای یکی از اهداف خود که دسترسی مشتریان به باکیفیت ترین محصولات است اقدام به ارائه انواع بذر از برند معتبر وانیا کرده است. ترب از نظر شکل و رنگ و طعم دارای انواع مختلفی ست که میتوانید مطابقه سلیقه خود بذر دلخواهتان را انتخاب کنید.
محل مناسب: ترب نیز مانند سایر سبزیجات به نور مستقیم خورشید نیاز دارد تا به خوبی رشد کند. اگر در محیط بسته خانه بذر ترب می کارید در تمام طول سال میتوانید یک گلدان ترب داشته باشید اما بهترین فصل کاشت آن بهار است.
خاک مناسب: بهترین خاک برای کاشت بذر انواع ترب در گلدان ، ترکیبی از ماسه به همراه خاک برگ و مقداری کود آلی است. ضمن اینکه زه کش خوب باعث خارج شدن آب اضافی آبیاری خواهد شد.

چگونه بذر انواع ترب بکاریم؟

ابتدا بذر ها را به مدت 8 تا 12 ساعت در آب ولرم بخیسانید سپس بر روی دستمالی قرار دهید تا رطوبت آن گرفته شود. گلدانی به ارتفاع حداقل 15 سانتی متر انتخاب کن و با ایجاد سوراخ در انتهای گلدان برای آن زه کش ایجاد کنید. گلدان را از خاک پر کنید و قبل از کاشت بذر آن را آبیاری کنید تا محیط کشت مرطوب شود. با ایجاد حفره هایی به عمق یک سانتی متر بذرها را درون حفره قرار دهید و با مقدار بسیار کمی خاک روی آن را بپوشانید. اگر قصد کاشت بذر ترب درون باغچه دارید میتوانید با ایجاد کرت  و ترب ها را درون شیار های کرت بکارید و با خاک نرم روی آن را بپوشانید. فاصله کاشت بذرها با توجه به نوع ترب بهتر است از 3 تا 4 سانتی متر تا 10 سانتی متر باشد تا فضای کافی برای رشد ترب ها وجود داشته باشد. پس از پایان کار میتوانید بذرها را آبیاری کنید.
در صورتی که بخواهید جوانه های ترب زودتر رشد کنند میتوانید با ایجاد پوشش نایلونی و فراهم کردن شرایط گلخانه ای به رشد سریعتر جوانه ها کمک کنید. پس از گذشت حدود 2 الی 3 هفته می توانید شروع به برداشت ترب کنید و از نتیجه کار خود لذت ببرید.

قیمت و خرید بذر انواع ترب

برای خرید بذر انواع ترب شما عزیزان می توانید از فروشگاه تهران گرولایت اقدام به خرید نمایید.

دسته‌بندی