خاک و بستر کشت
پیت ماس 40 لیتری گرامافلور آلمان مدل BLUMENERDE
بستر کشت لیکا سایز بزرگ (پوکه معدنی)
پیت ماس 250 لیتری پیت من Peat Moss Peatman
پیت ماس 70 لیتری نورد اگری Peat Moss Nord Agri
پیت ماس 300 لیتری هلیوفلور Helioflor
خاک سوپر سویل
بستر آماده کشت پینداستراپ دانمارک Pindstrub Universal
بستر کشت 250 لیتری زیگلر آلمان Ziegler
پیت ماس 280 لیتری ککیلا استونی Kekila
پیت ماس 250 لیتری سولویکا لیتوانی Solvika
پیت ماس 300 لیتری پینداستراپ پلاس دانمارک Pindstrub Plus
پیت ماس هلندی POKON مدل POTTON MIX
پیت ماس 300 لیتری گرامو فلور آلمان مدل Big Bale
پیت ماس 70 لیتری فری پیت هلند Free Peat
پیت ماس 70 لیتری گراموفلورآلمان مدل BLUMENERDE
خاک ورمی کولیت Protect Nature حجم 1 لیتری
خاک کاکتوس گلستان حجم 2 لیتری
خاک برگ گلستان
خاک ورمی کمپوست بهکام 25 کیلویی
خاک و بستر کشت
روش های مختلفی برای کاشت گیاه وجود دارد اما خاک به عنوان اولین و مهمترین بستر کشت حیاتی برای گیاهان به شمار می آید که دارای انواع مختلف و ترکیبات متفاوتی می باشد. شاید اینطور به نظر برسد که هر دانه و یا نهالی را میتوان مستقیما درون خاک کاشت، اما دانه ها و گیاهان مختلف در خاکی با ویژگی ها و مختصات مربوط به زیستگاه و یا چرخه حیات خود به عمل می آیند. بنا برآنچه گفته شد انتخاب و خرید خاک و بستر کشت مناسب مهمترین بخش از تصمیمات یک پرورش دهنده حرفه ای است.
فروشگاه اینترنتی تهران گرولایت با ارائه انواع خاک و بستر کشت از بهترین برندهای جهانی و ایرانی موجود در بازار تلاش کرده است تا مسیر دسترسی مشتریان خود را به خرید خاک و بستر کشت مناسب و استاندارد هموار کند.
خاک چیست؟
خاک ترکیبی از مواد آلی و سنگهای متلاشی شده و مواد معدنی، میکروارگانیسم ها و آب است که بستر حیات و زندگی گیاهان را فراهم می کند. کیفیت خاک و ساختار متفاوت آن ناشی از جنس و ترکیبات سنگ های معدنی فرسایش یافته و همچنین بقایای پوسیده ی گیاهان ، میزان نفوذ آب و رطوبت ایجاد شده ناشی از تبخیر آب در اثر حرارت و دمای هوا، موجودات زنده ای مانند انواع باکتری، قارچ، کرم ها و حلزون ها و همچنین مدت زمانی که عمل فرسایش اتفاق می افتد می باشد.
آشنایی با انواع خاک
از نظر علم خاک شناسی خاک ها از نظر بافت به 3 دسته تقسیم می شوند : 1- خاک درشت دانه ، 2- خاک با دانه بندی متوسط و 3- خاک ریز دانه
حجم و میزان نفوذ پذیری آب در خاک هایی با بافت و دانه بندی مختلف، متفاوت است. در اینجا به معرفی انواع این خاک ها و مشخصات فیزیکی آن ها خواهیم پرداخت.
خاک شنی:این خاک جزء خاک های درشت دانه است که به دلیل تخلخل بالا ظرفیت نگهداری آب در این نوع خاک بسیار کم است. از خاک شنی بیشتر در کف گلدان و به عنوان زهکش استفاده می شود. امکان رشد گیاه در این خاک به تنهایی وجود ندارد. از خاک شنی در ترکیب با سایر خاک های ریز دانه مانند خاک رسی جهت افزایش هوادهی خاک می توان استفاده کرد.
خاک ماسه ای: خاک ماسه ای را بر اساس قطر دانه ها به سه اندازه مختلف درشت ، ریز و متوسط تقسیم می کنند . ظرفیت نگهداری آب در خاک ماسه ای به دلیل تخلخل بالا، کم است و از آن بیشتر در ترکیب با سایر خاک های حاصلخیز به عنوان بستر کشت قلمه و بذر استفاده می شود.
خاک رسی: ذرات تشکیل دهنده خاک رسی بسیار ریز و دارای تخلخل بسیار پایین و تهویه کم است. آب در این بستر خاکی محبوس شده و باعث سفت شدن و عدم عبور جریان هوا در خاک و در نتیجه خفگی ریشه گیاهان می شود. خاک رسی را در ترکیب با خاک شنی و یا ماسه ای میتوان به بستر کشتی با تخلخل مناسب برای گیاهان تبدیل کرد.
خاک برگ: همانگونه که از نام آن مشخص است از بقایای پوسیده شاخ و برگ درختان به دست می آیند. این خاک به دلیل سبک بودن و ایجاد تخلخل بالا و هوادهی زیاد ریشه باعث رشد سریعتر گیاهان می شود. اما از لحاظ حاصلخیز بودن و ارزش غذایی به تنهایی نیازهای تغذیه ای گیاهان را برآورده نمی کند.
خاک سیلتی: خاک سیلتی، ذرات رسوبی سنگی و معدنی است که از نظر دانه بندی متوسط است. خاک سیلت از ذرات خاک رس بزرگتر و از ذرات شن کوچک تر است. حاصلخیزی این خاک مناسب است و میتوان گیاهان را در این بستر خاکی کشت کرد. تهویه مناسب هوا و ظرفیت خوب نگهداری آب از جمله ویژگی های خاک سیلت است. از خاک سیلت در ترکیب با خاک شنی و ماسه ای جهت حاصلخیز کردن آنها و افزایش ظرفیت نگهداری آب میتوان استفاده کرد.
پیت ماس: پیت ماس خاکی بسیار غنی و حاصلخیز است که از بقایای پوسیده جلبک ها، برگ ها و خزه اسفاگنوم به دست می آید. این خاک به دلیل بافت متخلخل دارای زه کشی بسیار مناسب و در ترکیب با خاک سنگینی همچون رس باعث ایجاد تخلخل مناسب و تهویه خاک می شود. علاوه بر آن پیت ماس در ترکیب با خاک ماسه ای نیز باعث حاصلخیزی و افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک خواهد شد و رشد گیاهان را ممکن می کند.
پرلیت: سنگ های کوچک ِ سفید و بسیار سبک که از نوعی سنگ آتشفشانی به دست می آید. از پرلیت در خاک بیشتر گلدان ها استفاده می شود. نقش پرلیت در ترکیب با خاک گلدان حفظ رطوبت خاک و کاهش مصرف آب و همچنین ایجاد تخلخل در خاک و تهویه هوا می باشد. وجود مقدار زیاد پرلیت و عدم رعایت تناسب در ترکیب خاک باعث افزایش رطوبت خاک و در نتیجه پوسیدگی ریشه گیاه می شود.
کوکوپیت: نوعی بستر کشت گیاهی است که از الیاف و پوست نارگیل به دست می آید. از ویژگی های کوکوپیت می توان به سبک بودن، زه کشی مناسب و ظرفیت مناسب نگهداری آب اشاره کرد. کوکوپیت به تنهایی بستر کشت مناسبی برای کاشت گیاهان به حساب نمی آید اما ترکیب آن با سایر خاک ها مانند ورمی کمپوست، پیت ماس و ... باعث حاصلخیزی خاک می گردد. این بستر کشت با دانه بندی متفاوت و به صورت فشرده توسط شرکت های تولید کننده ارائه می شود که در هنگام مصرف باید به آن آب اضافه کرد تا از حالت فشردگی خارج شده و با سایر خاک های حاصلخیز ترکیب کرد.
ورمی کمپوست: نوعی خاک حاصلخیز است که از فعالیت گونه ای خاص از کرم ها، قارچ ها، باکتری ها، و اکتینومیست ها به وجود می آید. این خاک حاصل بقایای اجساد کرم ها و فضولات دفع شده ی آنها و همچنین مواد آلی تجزیه شده است که از نظر ارزش غذایی برای گیاهان بسیار مفید هستند. این بستر کشت ظرفیت بسیار خوبی در نگهداری آب و تبادل اکسیژن در خاک دارد. ورمی کمپوست در واقع نوعی کود آلی و سبک به شمار می رود. از ورمی کمپوست جهت حاصلخیزی در ترکیب با سایر خاک ها می توان استفاده کرد.
هوموس: یا گیاه خاک موادی به رنگ قهوه ای تیره تا سیاه رنگ، متخلخل و اسفنجی هستند که در لایه ی بالایی خاک تشکیل شده و بخش مهمی از مواد آلی خاک هستند. هوموس سرشار از ریز مغذی است که در ترکیب با سایر خاک ها باعث حاصلخیزی، تبادل اکسیژن در خاک و حفظ و نگهداری آب می شود و ساختار فیزیکی و شیمیایی خاک را بهبود می بخشد.
خاک باغچه: خاک باغچه خاکی ترکیبی از تجزیه سنگهای معدنی و مواد آلی است که از نظر بافت، سنگین و دارای تخلخل پایینی است اما ارزش غذایی بالایی دارد. ترکیب رس و ماسه و همچنین گیاه خاک یا کود که بخش آلی این خاک را تشکیل می دهد باعث می شود تا در صورت مناسب و متعادل بودن اجزاء تشکیل دهنده خاک گیاهان به خوبی در این خاک رشد کنند.
خاک لومی: خاکی ترکیبی برای گیاهان آپارتمانی است که با ترکیباتی چون شن، رس، و سیلت و یا ورمی کمپوست به دست می آید. شن موجود در این خاک زه کشی مناسبی را ایجاد کرده و رس ظرفیت نگهداری آب را بالا برده و سیلت و ورمی کمپوست نیز باعث به جریان انداختن تبادل اکسیژن و تامین مواد مغذی مورد نیاز گیاه می شوند.
نکات مهم در خرید خاک و بستر کشت
1- برای خرید خاک و بستر کشت مناسب ابتدا توجه به نوع گیاه و یا بذر توجه کنید. هر گیاه و یا نهالی در خاکی متناسب با زیستگاه اولیه خود به خوبی رشد خواهد کرد. و یا در هنگام کاشت بذر باید نوعی خاک و یا بستر کشتی انتخاب کنید که جوانه های بذر به راحتی در آن بستر رشد کنند. خاک و بستر کشتی که هم مواد مغذی مورد نیاز برای جوانه زنی و هم رطوبت و جریان تهویه هوا به خوبی تامین شود.
2- خاک بهداشتی و استریل انتخاب کنید. خاکی که تمیز و بدون آلودگی های قارچی و میکروبی باشد سلامت گیاهان شما را تضمین می کند.
3- خاک استاندارد و بدون گونه های مهاجمی همچون تخم علف هرز انتخاب کنید. زیرا علف های هرز با مصرف مواد مغذی خاک، قدرت رشد گیاه شما را کم می کنند.
4- خاکی که از مواد شیمیایی در ترکیبات آن استفاده نشده باشد انتخاب کنید. این نوع خاک، خاکی ارگانیک محسوب می شود و برای کشاورزی ارگانیک و تولید محصولات ارگانیک مناسب است.
قیمت و خرید خاک و بستر کشت
فروشگاه تهران گرولایت به عنوان یکی از بزرگترین فروشگاه های اینترنتی تجهیزات کشاوری اقدام به ارائه ی انواع خاک و بستر کشت ارگانیک از برند های معتبر کرده است. شما می توانید برای خرید خاک و بستر کشت مناسبِ گیاهان خود از مشاوره ی کارشناسان مجموعه تهران گرولایت بهره مند شوید. و یا با مطالعه ی ویژگی های هر محصول اقدام به خرید بهترین خاک و بستر کشت، برای کاشت گیاهان خود کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر فروشگاه تهران گرولایت مطالعه مقالات زیر را به شما پیشنهاد می کند: