آیا با سولفات آهن و ضرورت آن برای گیاهان آشنایی دارید؟ گیاهان برای رشد به برخی عناصر که آنها را با نام درشت مغزی و ریز مغزی می شناسیم، نیاز دارند. سولفات آهن یکی از ریز مغذی های شناخته شده است. سولفات آهن علاوه بر کاربردهای گسترده در کشاورزی، در برخی صنایع دیگر نیز کاربرد دارد.

سولفات آهن چیست؟

آهن از فراوان ترین عناصر در پوسته زمین بوده و سولفات آه‍ن ماده ای شیمیایی است که از دوران باستان مورد استفاده بوده است. سولفات آهن با نام زاج سبز نیز شناخته می شود. در دوران باستان سولفات آهن به عنوان تثبیت کننده رنگ در نساجی و همچنین برای تهیه جوهر مورد استفاده قرار می گرفته است. سولفات آهن در واقع نوعی کود بوده که به شکل کریستال های سبز یا آبی رنگ تولید شده و به بازار عرضه می گردد.

ضرورت سولفات آهن برای گیاهان

در صورتی که گیاه دچار کمبود آهن شود، کلروفیل یا سبزینه به اندازه کافی تولید نمی شود، در نتیجه این اتفاق و کاهش فتوسنتز، فرایند غذاسازی کاهش یافته و در نهایت سلامت و حیات گیاه به خطر می افتد. می توان اینگونه گفت که یکی از دلایل اصلی سبز بودن برگ گیاهان، وجود آهن است.
به علاوه سولفور یا گوگرد موجود در سولفات آهن می تواند به تنظیم pH خاک کمک کند. اگر pH بالا رفته و خاک شور و قلیایی باشد، با افزودن سولفات آهن به خاک می توان سطح شوری و pH خاک را کاهش داد.

کود

برای خرید کود می توانید از فروشگاه تهران گرولایت اقدام به خرید نمایید.

بهترین راه افزایش آهن در گیاهان

بهترین منبع تامین آهن برای باغداران و کشاورزان سولفات آهن یا کلات آهن است. زارعان با تامین آهن مورد نیاز گیاهان به راحتی می توانند میزان و کیفیت محصولات خود را بالا ببرند.

مزایای سولفات آهن

همانطور که گفته شد آهن تاثیر چشمگیری در ساخت کلروفیل و تقویت سوخت و ساز گیاهان دارد. بنابراین استفاده از سولفات آهن برای گیاهان مزایای فراوانی به همراه خواهد داشت که آنها را در ادامه بررسی می کنیم.
با جبران کمبود آهن در باغ ها و چمن زارها می توان به شادابی و تقویت رنگ سبز گیاهان کمک کرد. همچنین سولفات آهن بهترین کود و منبع برای تامین آهن و جلوگیری از بروز صدمات ناشی از کمبود آهن در گیاهان است. به علاوه سولفات آهن نقش موثری در کنترل شبدر و خزه چمن خواهد داشت. مزیت دیگری که سولفات آهن دارد، این است که یکی از کودهای ارزان قیمت و در دسترس است.

نحوه مصرف سولفات آهن

باغداران و کشاورزان می توانند سولفات آهن را به سه شیوه کلی مصرف کنند:

روش اول، چالکود: از روش چالکود برای کوددهی به انواع درختان مثمر و غیر مثمر استفاده می شود، به این صورت که چاله ای در نزدیکی درخت و در مسیر آبیاری حفر می شود و سولفات آهن به همراه کود حیوانی داخل چاله قرار می گیرد. به مرور زمان و همزمان با آبیاری سولفات آهن در اختیار گیاه قرار می گیرد. از این روش در فصل پاییز استفاده می شود. میزان سولفات آهن برای انواع درختان عبارت است از:
•درختان جوان یا نهال: تا 200 گرم برای هر نهال
•درختان غیر مثمر: از 200 تا 400 گرم برای هر درخت
•درختان مثمر: از 600 تا 800 گرم برای هر درخت

روش دوم مصرف خاکی: این روش غالبا برای کود دهی به نباتات زراعی استفاده می شود. برای کود دهی به این روش کافی است سولفات آهن را به همراه سایر کودهای مدنظر با بستر کاشت تهیه شده برای بذر مخلوط کنید. برای نباتات زراعی میزان 100 تا 150 کیلوگرم سولفات آهن در هر هکتار به شکل نواری کافی است.

روش سوم، محلول پاشی: روش محلول پاشی هم برای درختان میوه و هم برای محصولات زراعی قابل استفاده است. برای درختان میوه کافی است 3 تا 5 کیلوگرم سولفات آهن را در هزار لیتر آب حل کنید. البته به خاطر داشته باشید که محلول پاشی سولفات آهن به درختان مثمر در مرحله تشکیل میوه توصیه نمی شود.
همچنین برای محصولات زراعی مقدار 3 تا 6 کیلوگرم سولفات آهن در هزار لیتر آب، برای تهیه محلول کافی می باشد. برای بالا بردن سرعت و بهبود جذب سولفات آهن می توانید از اوره (5 کیلو برای هزار لیتر) و صابون محلول پاشی (یک در هزار لیتر) نیز استفاده نمایید.

کلام پایانی

در این مقاله شما را با سولفات آهن و ضروت آن برای گیاهان آشنا نمودیم. تامین آهن مورد نیاز گیاهان ارتباط مستقیمی با شادابی، سلامت گیاه و همچنین پربار شدن محصولات گیاهی دارد. با تهیه سولفات آهن با هزینه ای اندک می توانید از خسارات گسترده جلوگیری کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سولفات آهن و نحوه مصرف آن می توانید با متخصصین سایت تهران گرولایت تماس بگیرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر فروشگاه تهران گرولایت مطالعه مقالات زیر را به شما پیشنهاد می کند: