نگهداری و پرورش گل و گیاه در منزل می تواند باعث ایجاد فضایی مثبت و آرامش بخش در خانه شما شود. ممکن است بسیاری از افراد با اصول و نحوه کود دهی به گیاهان آپارتمانی آشنا نباشند. در این مقاله علاوه بر آموزش اصول کود دهی به گیاهان آپارتمانی، مناسب ترین روش های کود دهی را به شما معرفی خواهیم کرد.

انواع گیاهان آپارتمانی

اکثر گیاهانی که در منازل نگهداری می شوند در گروه گیاهان زینتی قرار دارند. می توان این گیاهان را به دو دسته گل دار و برگ دار تقسیم کرد و نحوه کود دهی هرکدام از این گیاهان با یکدیگر متفاوت است. رشد گیاهان آپارتمانی نسبت به سایر گیاهان کمتر وابسته به کود است به خصوص گیاهانی مانند کاکتوس که رشدی کند داشته و نیاز چندانی به کود نخواهند داشت. در نتیجه در صورتی که قصد کود دهی به گیاهان خود را دارید ابتدا ویژگی های گیاه را به طور کامل بررسی کنید و با نیازهای آن آشنا شوید. کمبود مواد غذایی در گیاهان دارای علائمی است که با دانستن آنها می توانید تشخیص دهید گیاه شما به کود نیاز دارد یا خیر، مثلا کند شدن روند رشد گیاه. البته برخی از این علائم نیز به راحتی قابل مشاهده نیستند که ممکن است سلامت گیاه را با مشکل مواجه کنند.

بهترین زمان برای کود دهی گیاهان آپارتمانی

بهترین زمان برای کود دهی فصل بهار و تابستان است که گیاه در مرحله رشد و برگ دهی قرار دارد. گیاهان در فصل پاییز و زمستان به خواب می روند به همین دلیل کود دهی کمتری در این فصول انجام می شود اما از آنجا که گیاهان زینتی و آپارتمانی در پاییز و زمستان نیز روند رشد خود را هر چند کند ادامه می دهند می توان کود دهی را به جای متوقف کردن، با حجم کمتر ادامه داد. توجه به این نکته نیز ضروری است که اگر گیاهی را به تازگی خریداری کرده‌اید بلافاصله اقدام به کود دهی نکنید. ابتدا به مدت یک ماه گیاه را در محل مورد نظر خود قرار دهید تا گیاه به شرایط جدید عادت کند و بعد از یک ماه می توانید کود دهی را آغاز کنید.

کود

برای خرید کود می توانید از فروشگاه تهران گرولایت اقدام به خرید نمایید.

انواع کود برای گیاهان آپارتمانی

کود را می توان از دو منظر تقسیم بندی کرد، نوع کود و ساختار کود. رایج ترین انواع کود مورد استفاده برای گیاهان آپارتمانی کودهای شیمیایی و کودهای آلی هستند. همچنین از نظر ساختار و اندازه پرکاربردترین کود برای گیاهان آپارتمانی کودهای محلول و کودهای گرانول هستند.

کود شیمیایی: کودهای شیمیایی در آزمایشگاه ساخته می شوند و در طبیعت وجود ندارند. بهترین ویژگی این کودها این است که تمامی عناصر و میزان آنها در ترکیبات کود مشخص است بنابراین می توانید کاملا متناسب با نیاز گیاه خود ترکیب موردنظر را تهیه کنید.
کود آلی: این کودها که با نام کود ارگانیک نیز شناخته می شوند، از مواد آلی بر پایه کربن ساخته شده اند و شامل فضولات حیوانی، مشتقات گیاهان زنده یا مرده و پسماندهای گیاهی هستند. مزیت کودهای آلی این است که به راحتی توسط گیاه جذب می شوند و هیچ آسیبی به ساختار خاک و محیط زیست وارد نخواهند کرد.
کودهای گرانول: این کود به شکل دانه های کوچک با وزن تقریبی 20 تا 50 میلی گرم و با ترکیبات مختلف تولید می شود. با توجه به نیاز گیاهان خود می توانید بهترین ترکیب و اندازه کود گرانول را تهیه کنید.
کودهای محلول: یکی از بهترین انتخاب ها برای گیاهان آپارتمانی کودهای محلول هستند و مهم ترین مزیت آنها این است که میزان دریافت کود توسط تمام بخش های ریشه یکسان خواهد بود. کودهای محلول معمولا به شکل پودر تولید می شوند و باید با آب مخصوص آبیاری ترکیب شده و سپس در اختیار گیاه گذاشته شوند.

کود کال کرب اکستریم گاردنینگ 85 گرمی

برای خرید کود کال کرب اکستریم گاردنینگ 85 گرمی می توانید از فروشگاه تهران گرولایت اقدام به خرید نمایید.

انواع اصول و نحوه کود دهی به گیاهان آپارتمانی

یکی از مهم ترین نکات برای کود دهی به گیاهان آپارتمانی این است که بهتر است کود شما هر سه عنصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم را داشته باشد. این کودها با علامت NPK به فروش می رسند و میزان هرکدام از عناصر با عدد بر روی بسته کود نشان داده می شود. دوم اینکه به نیازهای گیاه توجه کنید برخی گمان می کنند هرچه بیشتر به گیاه خود کود بدهند بهتر است، در صورتی که کود دهی بیش از اندازه سلامت گیاه را به خطر می اندازد.
توجه داشته باشید اگر گیاه شما دچار بیماری شده و سلامت معمول خود را از دست داده است نباید اقدام به کود دهی کنید. در چنین مواردی باید ابتدا علت مشکل را پیدا کرده و برطرف کنید تا ریشه های گیاه دوباره سلامت خود را بازیابند و بعد کود دهی را شروع کنید.
روش های مختلفی برای اضافه کردن کود به خاک وجود دارد برای کودهای گرانول و جامد می توانید از روش پاشیدن استفاده کنید، یعنی مقدار کود مورد نیاز را با دست در اطراف ریشه گیاه بریزید. برای کودهای مایع و محلول دو روش وجود دارد یکی روش قاعده ای که در آن پس از مخلوط کردن کود با آب آن را به خاک گلدان اضافه می کنید و روش دیگر کود دهی برگی است که محلول تهیه شده به جای خاک، در اختیار برگ های گیاه قرار می گیرد.
باز هم تاکید می کنیم به هیچ عنوان بیش از اندازه اقدام به کود دهی نکنید چراکه ممکن است باعث سوختگی ریشه گیاه و از بین رفتن ساختار خاک شود و حیات گیاه شما را به خطر اندازد. در صورت نیاز می توانید از یک مشاور متخصص برای تهیه مناسب ترین کود کمک بگیرید.  

نتیجه گیری

تمام گیاهان برای بهبود کیفیت رشد به مواد مغذی نیاز دارند. در این مطلب سعی کردیم اصول و نحوه کود دهی به گیاهان آپارتمانی را به شما آموزش دهیم. می توانید هرگونه سوال درباره کود دهی به گیاهان آپارتمانی خود را با مشاوران سایت ما در میان بگذارید تا در سریع ترین زمان ممکن به شما پاسخ دهند.

برای کسب اطلاعات بیشتر فروشگاه تهران گرولایت مطالعه مقالات زیر را به شما پیشنهاد می کند: