کوددهی نقش مهمی در افزایش میزان و کیفیت محصول درختان میوه دارد. البته برای نتیجه گیری دلخواه نمی توان سلیقه ای به درختان کود داد، بلکه این کار به آموزش و مهارت نیاز دارد. در ادامه با آموزش کوددهی به درختان میوه با ما همراه باشید.
بررسی رشد سالانه درخت
کوددهی به درختان میوه باید با توجه به رشد سالانه آنها انجام شود. به این نکته توجه کنید که به هیچ عنوان در سال اول به درخت خود کود ندهید زیرا ریشه های درخت باید پیش از کوددهی به طور کامل رشد کند. کوددهی در سال اول نتیجه عکس داشته و محصول ضعیفی به شما می دهد. به علاوه کوددهی بیش از حد به معنای شاخ و برگ زیادتر است نه میوه و محصول بیشتر. برای محاسبه رشد سالانه درخت دو شیوه متداول وجود دارد که عبارتند از:
شیوه اول: ابتدا حلقه های رشد سال پیش را پیدا کنید، معمولا رنگ رشدهای جدید متفاوت از باقی قسمت هاست. حلقه رشد در واقع نقطه ایست که درخت طی سال قبلی رشد کرده است. حلقه رشد را تا آخر شاخه اندازه گیری کنید و این اندازیه گیری را در چند نقطه دیگر نیز انجام دهید. میانگین این اندازه ها می شود رشد سالانه درخت.
شیوه دوم: سوراخی به قطر یک میخ تا وسط تنه درخت ایجاد کنید، مایع مخصوص و شفاف را به داخل درخت تزریق کنید، هنگام خشک و سفت شدن مایع لایه های تیره و روشن درخت اثر خود را بر ماده ذکر شده می گذارند. در نهایت ماده سفت شده را از تنه درخت بیرون بکشید و با توجه به لایه ها سن درخت را اندازه گیری کنید.
برای خرید کود می توانید از فروشگاه تهران گرولایت اقدام به خرید نمایید.
روش های کوددهی به درختان میوه
برای کوددهی به درختان میوه دو روش اصلی وجود دارد؛
روش اول: کود تهیه شده را با آب ترکیب کنید، البته اگر از کود دانه ای یا گرانول استفاده می کنید نیازی به مخلوط کردن با آب نیست. در ادامه یک دایره فرضی در فاصله 30 سانتی متری درخت درنظر بگیرید و کود را روی خاک بریزید. ریختن کود در فاصله کمتر می تواند به ریشه درخت آسیب برساند.
روش دوم: در فاصله 2/1 تا 5/1 متری از تنه و در قسمت سایهانداز درخت دو تا چهار چاله در ابعاد 40 یا 50 سانتی متری حفر شود. کود شیمیایی مدنظر را با کود حیوانی ترکیب کنید و داخل چاله بریزید. در ادامه باقی چاله را با کود حیوانی پر کنید سپس اقدام به آبیاری نمایید. توجه کنید که چاله ها باید در مسیر آبیاری درختان میوه حفر شوند. این روش با نام چالکود شناخته می شود و اگر چاله ها به درستی حفر شوند تا چند سال نیاز به کوددهی نخواهد بود و تنها باید هر سال سطح خالی شده را با کود حیوانی پر کنید.
بهترین کود برای درختان میوه
• کودهای نیتروژن دار: نیتروژن مهم ترین عنصر برای تغذیه درختان میوه است. نیتروژن نقشی کلیدی و اساسی در تمام مراحل رشد، گلدهی، میوه دهی، برداشت محصول باکیفیت و باقی مسائل فیزیولوژی پس از برداشت محصول دارد. به علاوه این کود در تعیین رنگ میوه ها نیز تاثیرگذار است. بهترین زمان برای استفاده از کودهای نیتروژنی وقتی است که درخت هنوز وارد مرحله زایشی نشده باشد. اگر در مرحله زایشی کود دهی انجام شود، رشد شاخ و برگها ادامه پیدا خواهد کرد و رشد شکوفه ها به تاخیر افتاده و تعداد آنها کمتر خواهد شد و نهایتا میزان محصول نهایی کاهش می یابد. کودهای نیتروژن با نام کود ازته نیز شناخته می شود.
• کود پتاسیم: کودهای پتاس علاوه بر پربار کردن درخت های میوه، در افزایش محصول، بالا رفتن مقاومت در برابر آفات و بیماری ها و همچنین بهبود کیفیت میوه موثر هستند. عنصر پتاسیم در دسترسی سلول های گیاه به آب و قند، افزایش وزن و درشتی میوه نیز تاثیرگذار است. به علاوه کود پتاسیم در افزایش رشد ریشه و دور کردن درخت از سوختگی، یخ زدگی و پژمردگی نقشی حیاتی دارد. بهتر است کود پتاس بعد از مرحله فندقی شدن میوه ها تا پایان یافتن برداشت محصول در اختیار درخت قرار بگیرد.
• کود گوگرد: گوگرد یکی از عناصری است که متاسفانه باغداران کمتر به تامین آن توجه می کنند در حالی که نقش آن در ساختار سبزینگی به اندازه نیتروژن است و کمبود آن از سرعت فرایند رشد می کاهد. به علاوه گوگرد در بالا بردن مقاومت گیاه در برابر آفات و بیماری ها نیز موثر است و همچنین می تواند میزان تولید محصول و کیفیت محصول درختان میوه را بالا ببرد.
• کود منیزیم: منیزیم عنصری فلزی است که بخشی از ساختار حلقوی مولکولهای کلروفیل را تشکیل می دهد و همچنین محرک و فعال کننده آنزیم های موثر در فتوسنتز است به همین دلیل کودهای حاوی منیزیم دارای توانایی سرعت بخشیدن به رشد درختان میوه هستند.
برای خرید کود محرک رشد درین Drin گرین می توانید از فروشگاه تهران گرولایت اقدام به خرید نمایید.
میزان کود مورد نیاز برای درختان میوه
همانطور که گفته شد کوددهی بیش از اندازه علاوه بر ایجاد سوختگی در ریشه درخت موجب رشد بی رویه شاخه و برگ خواهد شد نه میوه. میزان کودی که باید مورد استفاده قرار بگیرد معمولا روی بسته بندی کود درج شده است. البته توجه کنید که مثلا عدد نیتروژن نوشته شده روی بسته مربوط به درصد وجود نیتروژن در یک کیلوگرم است و برای به دست آوردن مقدار نیتروژن مورد نیاز باید محاسبات دقیق انجام شود. اگر سوالی در زمینه میزان کود مورد نیاز برای درختان میوه خود داشتید متخصصین سایت تهران گرولایت آماده پاسخگویی و راهنمایی شما در این زمینه هستند.
بهترین زمان برای کوددهی به درختان میوه
یکی از مهم ترین نکات برای کوددهی انتخاب زمان مناسب است. برای داشتن بهترین بازدهی کوددهی به گیاهان میوه باید زمانی انجام شود که درخت به مواد مغذی نیاز دارد زیرا اگر درخت به کود نیاز نداشته باشد و کوددهی انجام شود ریشه های درخت دچار سوختگی می شود. به علاوه کوددهی در زمان صحیح مقاومت گیاه در برابر آفات و بیماری ها را بالا می برد. در نهایت توجه داشته باشید که اگر رشد سالانه درخت میوه مناسب باشد نیازی به کوددهی وجود ندارد. بهترین زمان برای کوددهی به درختان میوه اواخر فروردین ماه و در فصل بهار است البته در تابستان نیز می توان اینکار را انجام داد. دقت کنید که کوددهی در پاییز و زمستان نباید متوقف شود زیرا درختان علاوه بر نیاز به تامین مواد مغذی برای خواب زمستانی، باید برای فصل بهار نیز آماده باشند.
خرید کود با کیفیت
کود مورد نیاز خود را حتما از یک فروشگاه معتبر خریداری کنید چرا که کود نامناسب و بی کیفیت علاوه بر اینکه تمام کشت شما را به خطر خواهد انداخت، به محیط زیست و ساختار خاک صدمات جدی وارد خواهد کرد. فروشگاه تهران گرولایت یکی از معتبرترین مراکز فروش کود با قیمت مناسب است. شما میتوانید برای صرفه جویی در زمان خود کود مورد نیازتان را از سایت این فروشگاه خریداری کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر فروشگاه تهران گرولایت مطالعه مقالات زیر را به شما پیشنهاد می کند:
دیدگاه خود را بنویسید