تا چند سال پیش کاشت گیاهان بدون نیاز به خاک، با کمترین هزینه، کمترین نیروی کار و بدون نیاز به سموم دفع آفات، آرزوی کشاورزانی بود که در مناطقی با خاک غیر مستعد برای رشد گیاه زندگی می کردند و یا قصد داشتن به هر نحوی که شده در هزینه های کاشت گیاهان صرفه جویی کنند و در نهایت محصولاتی سالم و فاقد عناصر شیمیایی تحویل مصرف کنندگان دهند. با ظهور کشت هیدروپونیک، این ها دیگر آرزو نیستند بلکه اهدافی هستند که کشاورزان هوشمند و گلخانه داران دنبال می کنند. مزایای کشت هیدروپونیک به قدری زیاد است که اغلب کشاورزان به پیاده سازی این سیستم تمایل پیدا کرده اند. حتی افرادی که در منزل از گیاهان مراقبت می کنند و تمایل به کاشت سبزیجات با کمترین هزینه دارند نیز با تدابیری خاص می توانند کشت هیدروپونیک را در منزل پیاده سازی کنند. اما روش این کشت چگونه است؟ با ما همراه باشید تا متوجه شوید.

تجهیزات هیدروپونیک

برای خرید تجهیزات هیدروپونیک می توانید از فروشگاه تهران گرولایت اقدام به خرید نمایید.

کشت هیدروپونیک چند نوع دارد؟

کشت هیدروپونیک نوعی کشت گلخانه ای است که متداول ترین روش های آن در زیر عنوان شده است:
⦁ روش آب کشت
این روش که هزینه ی آن بسیار کم است قابل پیاده سازی در منزل می باشد. در این روش شما بایستی یک محفظه ترجیحا مکعبی شکل را آماده سازی کنید و درون محفظه را از آب پر نمایید. سپس مقدار مشخصی از محلول مغذی برای رشد گیاه را درون آب بریزید. شما باید سعی کنید تا ریشه ی گیاهان را درون این محلول ایجاد شده معلق نگه دارید و شرایط را برای رشد گیاه فراهم کنید. همانطور که می بینید در این روش خبری از خاک نیست. شما در روش آب کشت می توانید در مقدار 20 لیتر آب، حدود 5 الی 6 گیاه را نگهداری کنید.
⦁ روش چند جریانی
این روش کشت هیدروپونیک نسبت به روش قبلی هزینه ی بیشتری دارد و طی نمودن مراحل آن کمی سخت تر می باشد. در این روش به جای استفاده از محفظه از یک سینی کشت استفاده می شود و رشد گیاه کاملا به قدرت جذب ریشه های آن بستگی دارد. در واقع اینکه ریشه ی گیاه تا چه میزان می تواند مواد مغذی را از سینی کشت جذب کند مهم است. از آنجایی که سینی کشت دارای سطح گسترده ای می باشد و محلول داخل آن ممکن است سریعتر تبخیر شود باید از یک تایمر جهت کنترل سطح محلول موجود در سینی استفاده شود. خوبی این روش این است که گیاهان زیادی را می توان همزمان پرورش داد.

تایمر آبیاری مدل HCT355

برای خرید تایمر آبیاری مدل HCT355 می توانید از فروشگاه تهران گرولایت اقدام به خرید نمایید.

⦁ روش جذر و مدی
این روش دارای هزینه ی کمی می باشد و تقریبا ترکیبی از دو روش قبلی است. در این روش کشت هیدروپونیک، از سینی کشت و محفظه به طور همزمان استفاده می شود. به این صورت که سینی کشت در بالای محفظه قرار داده می شود و با لوله ای به آن متصل می گردد. نیازی به تایمر نیست چرا که پمپ آب، محلول مغذی را از محفظه به سینی کشت هدایت می کند.

نتیجه گیری

کشت هیدروپونیک دارای روش های مختلفی می باشد که در این مقاله به سه مورد از پرکاربردترین ها اشاره شد. در روش آبکشت تعداد کمی از گیاهان، در روش جذر و مدی تعداد متوسط و در روش چندجریانی تعداد زیادی از گیاهان را می توان پرورش داد. هزینه ی اجرای این سیستم ها نیز به ترتیب از آبکشت به جذر و مدی و چندجریانی زیاد می شود. چنانچه تمایل به کشت هیدروپونیک دارید و نیازمند به خرید تجهیزات و دریافت مشاوره در این زمینه هستید، مجموعه تهران گرولایت می تواند بهترین خدمات را به شما ارائه دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر فروشگاه تهران گرولایت مطالعه مقالات زیر را به شما پیشنهاد می کند: