آب، نور، خاک و رطوبت نیازهای اصلی هر گیاه هستند که برای حفظ روند رشد گیاه باید به هر چهار عامل توجه کرد. با توجه به تفاوت دما و میزان رطوبت بین گلخانه ها و محیط آپارتمان ها ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که بعد از انتقال گلدان به خانه، گیاه بعد از چند روز خشک می شود. برای حل این مشکل در این مقاله قصد داریم شما را با روش های موثر برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی آشنا کنیم.
میزان رطوبت مورد نیاز گیاهان آپارتمانی
رشد همه گیاهان وابسته به رطوبت می باشد اما میزان رطوبت مورد نیاز آنها با یکدیگر متفاوت است. بهترین راه برای فهمیدن رطوبت مورد نیاز گیاه این است که پیش از اقدام به خرید درباره شرایط نگهداری گیاه به طور کامل مطالعه داشته باشید. با این کار علاوه تامین رطوبت مورد نیاز گیاهان آپارتمانی خود می توانید از سایر نیازهای گیاه آگاه شده و اقدام به تامین آنها کنید. البته به طور کلی گیاهانی که برگ های کلفت تر و ضخیم تر دارند نسبت به کمبود رطوبت مقاوم تر بوده و کمتر آسیب می بینند اما گیاهانی با برگ های نازک و کوچک بیشترین آسیب را از نبود رطوبت خواهند دید.
نشانه های کمبود رطوبت گیاه
پیش از شرح علائم کمبود رطوبت توجه داشته باشید که بروز برخی از این نشانه ها می تواند چند دلیل مشترک اعم از کم آبی یا نبود زهکشی مناسب داشته باشد. بنابراین ابتدا از دلیل ایجاد علامت مطمئن شوید. مهم ترین علائم ظاهری کمبود رطوبت در گیاهان عبارت است از:
• زرد و قهوه ای شدن و فرخوردگی نوک برگ ها به سمت داخل
• خشک و نازک شدن برگ های گیاه
• عدم رشد برگ جدید و یا رشد برگ های کوچک و ناقص
• خشک شدن غنچه های گیاه پیش از شکوفا شدن
• پژمردگی گیاه
برای خرید رطوبت سنج و دما سنج اتاق رشد گیاه می توانید از فروشگاه تهران گرولایت اقدام به خرید نمایید.
روش های موثر برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی
برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی راه های زیادی وجود دارد. در ادامه برخی از موثرترین این روش ها را معرفی خواهیم کرد.
مه پاشی برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی
مه پاشی روش مناسبی برای حفظ و افزایش رطوبت گیاه است اما انجام این کار شرایطی دارد که در صورت بی توجهی به این شروط، مه پاشی نتیجه عکس داشته و به گیاه آسیب می رساند. ابتدا توجه کنید که برای مه پاشی باید اسپری شما در ریزترین حالت ممکن قرار داشته باشد و این کار از فاصله 30 سانتی متری گیاه انجام شود. برای مه پاشی از آب بدون املاح و هم دما با محیط استفاده کنید. در صورتی که گیاهان شما در حیات یا بالکن قرار دارند و آفتاب مستقیما به آنها می تابد از مه پاشی در ظهر و زمان های تابش مستقیم خودداری کنید چراکه موجب ایجاد لک روی برگ گیاهان خواهد شد. نکته آخر اینکه برای گیاهان پرزدار و کاکتوس ها به هیچ عنوان از روش مه پاشی استفاده نکنید.
خرید دستگاه بخور برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی
خرید دستگاه بخور سرد آسان ترین راه و البته پرهزینه ترین راه برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی است. دقت داشته باشید که دستگاه بخور را بیش از اندازه به گیاهان نزدیک نکنید تا سرمای آن باعث ایجاد شوک در گیاه نشود. وجود دستگاه بخور سرد در منزل برای شادابی و سلامت پوست خود شما نیز مفید است.
ساخت جزیره برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی
ساخت یک جزیره برای گلدان ها یکی از بهترین روشهاست چراکه علاوه بر تامین رطوبت، زیبایی گلدان ها را دوچندان می کند. برای ساخت جزیره ابتدا یک ظرف لبه دار یا سینی بزرگ تهیه کنید و سطح سینی را با سنگ های ریز و متوسط پر کنید و روی آنها آب بریزید سپس گلدان را روی سنگریزه ها قرار دهید. به مرور زمان آب تبخیر شده و رطوبت مورد نیاز گیاه را تامین می کند. به این نکته توجه کنید که آب نباید با کف گلدان تماس داشته باشد زیرا خاک آب را جذب کرده و باعث پوسیدگی ریشه گیاه می شود.
استفاده از لباس های شسته شده
شما می توانید هر زمان که لباس های خود را می شویید و روی بند پهن می کنید، بند رخت را مجاور گلدان های خود قرار دهید. این کار یکی از راه های بی هزینه و خانگی برای تامین رطوبت است. لباس های شسته شده و خیس در مدت زمانی که خشک می شوند، می توانند رطوبت محیط اطراف خود بالا ببرند.
کنار هم گذاشتن گلدان ها
هنگامی که گلدان های خود را کنار یکدیگر قرار می دهید، محیطی مشابه گلخانه و جنگل برای گلدان های خود درست می کنید. این کار باعث می شود گیاهان از رطوبت حاصل از تبخیر آب گلدان های دیگر استفاده کنند. برای این کار بهتر است گیاهانی که به رطوبت بیشتری نیاز دارند را در مرکز قرار دهید.
استفاده از ظرف آب برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی
در صورتی که به هر دلیلی استفاده از روش جزیره برای شما مقدور نیست می توانید برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی خود از یک ظرف آب استفاده کنید. ظرف را کنار گلدان های خود قرار دهید تا در اثر تبخیر تدریجی آب، گیاهان شما رطوبت مورد نیاز خود را دریافت کنند.
ایجاد محیط گلخانه ای و ترایروم
یکی دیگر از راه هایی که برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی مناسب است استفاده از پلاستیک یا نایلون برای ایجاد محیط گلخانه ای است. البته برای این روش باید به دو نکته توجه داشت، اول این که پلاستیک با برگ های گلدان تماس نداشته باشد و با فاصله از گلدانها نصب شود، و دوم در نظر داشته باشید این روش برای گلدان های کوچک مناسب است نه گلدان های بزرگ و درختچه های زینتی.
معایب افزایش بیش از حد رطوبت
همانطور که گفته شد تامین رطوبت برای گیاهان آپارتمانی امری ضروری است اما افزایش بیش از اندازه رطوبت نیز می تواند صدمات جدی به گیاه وارد کند. یکی از مهم ترین این صدمات ایجاد کپک روی برگ ها و ساقه گیاه و ایجاد بیماری های قارچی است. یکی دیگر از نشانه های رطوبت زیاد، ایجاد لکه های سیاه روی ساقه و نرم و قهوه ای شدن ساقه است.
برای خرید رطوبت سنج و دما سنج دیجیتال مدل HTC 1 می توانید از فروشگاه تهران گرولایت اقدام به خرید نمایید.
کلام پایانی
در این مقاله سعی کردیم تا علاوه بر معرفی روش های موثر برای تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی، نشانه های کمبود رطوبت در گیاهان و همچنین خطرات رطوبت بیش از اندازه برای گیاهان را شرح دهیم. در صورت هرگونه سوال در این زمینه، مشاورین سایت تهران گرولایت آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر فروشگاه تهران گرولایت مطالعه مقالات زیر را به شما پیشنهاد می کند:
دیدگاه خود را بنویسید