در این مقاله قصد داریم تولید و کشت علوفه هیدروپونیک را به شما آموزش دهیم. در سال های اخیر با کاهش منابع طبیعی مانند آب و کم شدن زمین های حاصلخیز، دامداران برای تامین علوفه مورد نیاز حیواناتشان دچار مشکل شده اند. تولید و کشت علوفه به روش هیدروپونیک یک راه حل بسیار مناسب برای این مشکل می باشد.

کشت علوفه به روش هیدروپونیک

علوفه مجموع گیاهانی هستند که با هدف تامین غذای حیوانات اهلی و دام تولید می شوند. عمده این گیاهان شامل جوانه جو، شبدر، گندم و ذرت می باشند.
انتخاب بذر: بذرهایی که برای کشت علوفه هیدروپونیک انتخاب می شوند باید تمیز و سالم باشند. در صورتی که کشت خود را با بذرهای شکسته انجام دهید، این احتمال وجود دارد که بذرها جوانه نزنند و تمام کشت کپک بزند. در نتیجه توجه کنید بذرهایی که تهیه می کنید از کیفیت بالایی برخوردار باشند. جوانه جو رایج ترین بذر کشت علوفه است، زیرا تولید علوفه آن بیشتر از سایر بذرهاست. یک کیلو بذر جو چیزی در حدود هفت کیلوگرم علوفه تولید خواهد کرد. شیوه کاشت گیاه علوفه در گلخلنه هیدروپونیک یا صورت کانال است و یا کشت در سینی های کشت و به صورت کشت عمودی انجام می شود. بذرها باید به گونه ای پخش شوند که به ارتفاع ۱ سانتی متری برسند. علوفه سرعت رشد نسبتا بالایی دارد و از زمان جوانه زدن بذرها در یک دوره ۵ تا ۸ روزه گیاهانی با قد ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر رشد می کنند.
دما و نور: بهترین بازه دمایی دمایی برای این گیاه ۱۵ تا ۳۲ درجه است. حفظ این محدوده دمایی برای برداشت محصول باکیفیت ضروری است. کاهش یا افزایش بیش از اندازه دما رشد گیاهان شما را متوقف کرده و ممکن است حیات گیاه به خطر بیفتد. از آنجا که علوفه طی مدت ۷ روز آماده برداشت است، نیازمند نور شدید نخواهد بود.

تجهیزات هیدروپونیک و ایروپونیک

برای خرید تجهیزات هیدروپونیک و ایروپونیک می توانید از فروشگاه تهران گرولایت اقدام به خرید نمایید.

مزایای کشت علوفه به شیوه هیدروپونیک

1. مصرف بهینه آب: علوفه برای رشد به آب زیادی نیاز دارد( در حدود ۴ تا ۶ بار آبیاری در طول روز) در کشت سنتی بخش زیادی از آب جذب خاک شده و به گیاه نمی رسد اما از آنجا که در کشت هیدروپونیک آب به طور مستقیم در اختیار ریشه قرار می گیرد، جذب آب گیاه بسیار بالاتر بوده و هدررفت آب به صفر میرسد، در نتیجه مصرف آب کمتر خواهد بود. به علاوه کشاورزانی که قصد کشت علوفه در مناطق خشک و کم آب را دارند با شیوه هیدروپونیک به راحتی می توانند کشت خود را رونق ببخشند.
2. کاهش رشد آفت و شیوع بیماری: خاک بستر مناسبی برای رشد آفات و و شیوع انواع بیماری هاست. در کشت هیدروپونیک با حذف این عامل، گیاهان کشت شده کمتر در معرض چنین مشکلی قرار می گیرند.
3. افزایش کیفیت علوفه: با افزایش جذب آب و مواد مغذی توسط ریشه های گیاه و همچنین حذف سموم شیمیایی، کیفیت علوفه هیدروپونیک بالا می رود در نتیجه محصول به دست آمده برای دام ها و حیوانات اهلی خوش خوراک تر خواهد بود.
4. بالا رفتن میزان تولید: کشت علوفه به شیوه هیدروپونیک می تواند پرسودتر ازشیوه سنتی باشد، به دو دلیل, اول آنکه در گلخانه هیدروپونیک با استفاده از روش کشت عمودی، از کمترین فضا بیشترین بهره وری انجام می شود و دوم اینکه در گلخانه می توان در تمام طول سال کاشت و برداشت محصول انجام داد.
5. نیروی انسانی: به نسبت کشت سنتی و خاکی، در کشت علوفه هیدروپونیک نیاز به نیروی انسانی کاهش می یابد.
معایب کشت و تولید علوفه به شیوه هیدروپونیک
بزرگ ترین عیبی که این روش نسبت به کشت سنتی دارد بالا بودن هزینه احداث است. گلخانه هیدروپونیک نیاز به ابزارآلات و تجهیزات تمام اتوماتیک دارد که خریداری و نصب آنها می تواند هزینه زا باشد. البته توجه به این نکته خالی از لطف نیست که به علت افزایش میزان و کیفیت محصول با چندبار کشت، میزان سوددهی کشت هیدروپونیک بیشتر از کشت سنتی خواهد بود.

برای خرید سیستم ایروپونیک 6 سطله می توانید از فروشگاه تهران گرولایت اقدام به خرید نمایید.

سخن پایانی

علوفه یکی از مهم ترین منابع غذایی دام و حیوانات اهلی است. با توجه به کاهش منابع آب و زمین های مناسب برای کشاورزی، تولید و کشت علوفه به روش هیدروپونیک با بیشترین میزان بازدهی و کیفیت مناسب می تواند یک جایگزین عالی برای کشت سنتی باشد. در صورتی که قصد آغاز کشت علوفه برپایه هیدروپونیک دارید، مشاورین سایت تهران گرولایت با پشتیبانی 24 ساعته آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.

برای کسب اطلاعات بیشتر فروشگاه تهران گرولایت مطالعه مقالات زیر را به شما پیشنهاد می کند: