خاستگاه فلفل اجی چاراپیتا

فلفل اجی چاراپیتا از گونه های خود رو در جنگل های شمالی پرو محسوب می شود (زیستگاه اولیه آن مرز کنونی پرو _ برزیل بوده است) و امروز نیز بخش زیادی از آن در این مناطق تولید می شود. به سبب افزایش تقاضای خرید این کالا، اولین بار در شهر Iquitos، فلفل آجی چاراپیتا به صورت تجاری در مزارع کشت شده است اما امروزه در بسیاری از نقاط کشور پرو کشت می شود و کمتر خانه ای در این کشور وجود دارد که در حیاط خانه یک بوته اجی چاراپیتا وجود نداشته باشد و این محصول با قدمت، کهن ترین و ارزشمند ترین تولید کشاورزی  این کشور است.
عمده تولید تجاری این محصول در مناطق لورتو و سن مارتین می شود، اما امروزه به صورت کشت در شرایط مصنوعی اتاق کشت در برخی از کشور ها اجی چاراپیتا انجام می شود، کشور هایی همچون اتریش، هلند، برخی مناطق آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی.
در این مقاله قصد داریم شرایط مورد نیاز کشت و همچنین تجهیزات مورد نیاز برای تولید فلفل اجی چاراپیتا در اتاق کشت را بررسی کنیم و اطلاعات جامعی از ابتدای کاشت بذر تا مرحله انتهایی یعنی تولید فلفل اجی چاراپیتا در اختیار شما عزیزان قرار دهیم، پس در ادامه همراه ما باشید.

کشت فلفل اجی چاراپیتا

برای انتخاب اتاق کشت مناسب برای تولید اجی چاراپیتا باید ابعاد مناسب کشت این محصول را بدانیم، این محصول در زمان بلوغ ارتفاعی بین 70 سانت تا یک متر خواهد داشت همچنین از نظر گسترش عرضی میتواند تا 50 سانتی متر فضای عرضی اشغال کند، بنا بر این حداقل ارتفاع مناسب این کشت حداقل 2 متر می باشد اما طول و عرض اتاق کشت بسته به تعداد بوته فلفل که قصد کشت آن را دارید متغییر می باشد، توجه داشته باشید این گیاه به صورت درختچه ای رشد می کند و هم رشد طولی و هم گسترش جانبی دارد بنا بر این هنگام کشت نشاء گیاه فاصله بین دو بوته را حداقل 60 سانتی متر در نظر بگیرید همچنین فاصله مناسب بین دو ردیف کشت حداقل یک متر می باشد.
فلفل اجی چاراپیتا از نظر گیاه شناسی از گونه Capsicum spp و متعلق به تیره بادنجانیان (Solanaceae) می باشد، جوانه زنی اش به صورت برون خاکی و اپی ژیل است همچنین دارای ریشه اصلی عمیق بوده و از ریشه های فرعی ضعیفی برخوردار است با توجه به گران قیمت بودن بذر فلفل اجی چاراپیتا برای افزایش بازدهی کشت بذر از روش نشاء کاری استفاده کنید به عبارتی برای کشت این فلفل روش کشت مستقیم بذر توصیه نمی شود در حالت کلی گیاهانی که به‌صورت نشایی کاشته می‌شوند نسبت به گیاهانی که به‌صورت مستقیم کاشت شده‌اند عملکرد و رشد بهتری دارند و از لحاظ زمانی نیز زودتر به بهره‌ برداری اقتصادی می‌رسند. کاشت نشاء در سینی نشاء موجب کوتاه تر شدن دوره رشد و جلوگیری از اتلاف و از بین رفتن بذرها می شود.
برای کشت بذر اجی چاراپیتا در سینی نشاء ابتدا یک سینی نشاء با تعداد سلول کشت مناسب با تعداد بذر تهیه کنید و انتهای سلول ها را سوراخ کنید تا زهکشی ایجاد شود و آب اضافی به راحتی تخلیه شود، فلفل اجی چاراپیتا برای رشد نیازمند خاکی غنی می باشد بنابراین خاک سلول ها را ترکیب پیت ماس و کوکوپیت یا پیت ماس و پرلیت شکری در نظر بگیرید.
پس از پر کردن سلول ها برای ضد عفونی سینی کشت و خاک با محلول قارچ کش آبیاری کنید و اجازه دهید تا رطوبت خاک با گذشت سه تا چهار ساعت کاهش پیدا کند سپس بذرها را داخل یک ظرف آب ریخته و اجازه دهید یک ساعت داخل آب معلق بمانند در این حالت بذر های فاقد قوه نامیه روی آب و بذر های سالم ته نشین می شود، بذر های سالم را جدا سازی کنید و در عمق 2 تا 3 برابر قطر بذر (عمق ۶ میلی متر) بکارید و روی آن را بپوشانید (در صورتی که تعداد بذر محدودی دارید میتوانید آن را وسط یک دستمال حوله ای مرطوب قرار داده بر روی آن، آب اسپری کنید و داخل یک نایلون قرار داده و تا ظاهر شدن جوانه بذر آن را در محیط گرم با دمای بین 25 تا 28 درجه نگهداری کنید و پس از ظهور جوانه آن را داخل سینی نشاء بکارید)، دمای مطلوب تا ظاهر شدن جوانه های بذر 25 درجه سلسیوس می باشد مدت زمان جوانه دهی بذر می تواند تا 20 روز طول بکشد و همچنین بهترین میزان رطوبت نسبی گلخانه در حدود 75 الی 80 درصد است.
پس از گذشت 10 هفته از زمان کشت بذر در سینی نشاء، انتقال نشاء به داخل گلدان صورت می گیرد.
برای انتخاب گلدان، باید توجه داشته باشیم که با توجه به اینکه فلفل اجی چاراپیتا دارای ریشه اصلی عمیق و ریشه های فرعی ضعیف می باشد از گلدان عمیق استفاده کنید همچنین گردش هوا خاک و زه کشی گلدان برای کشت اجی چاراپیتا بسیار مناسب باشد بنا بر این می توانید از گلدان های پارچه ای عمیق استفاده کنید.
پس از انتخاب گلدان، نوبت به انتخاب خاک مناسب برای بستر اصلی کشت گیاه می باشد.

بذر

برای خرید بذر می توانید از فروشگاه تهران گرولایت اقدام به خرید نمایید.

این گیاه در خاستگاه خود یعنی جنگل های شمالی پرو دسترسی به خاک سرشار از ترکیبات آلی با میزان تخلخل بالا دارد بنابراین برای شبیه سازی چنین خاکی میتوان ترکیبی از پیت ماس (برای تامین مواد آلی مورد نیاز ریشه)، کوکوپیت و پرلیت (برای ایجاد تخلخل و هوادهی) استفاده کنید و گلدان ها را به وسیله این خاک پر کرده و نشا های فلفل اجی چاراپیتا را منتقل کنید پس از ده روز از زمان انتقال نشاء به گلدان آبیاری را با محلول هیومیک اسید انجام دهید، هیومیک اسید باعث افزایش قدرت ریشه زنی، سنتز کلروفیل و فعالیت آنتی اکسیدانی و تنظیم PH خاک خواهد شد (PH) مناسب خاک برای فلفل اجی چاراپیتا بین 5/5 تا  6/5 و مقدار EC خاک باید در حدود 2/5 میکروموس بر سانتی متر باشد. بیست روز پس از انتقال محلول پاشی با کود کامل NPK20,20,20 انجام شود تا رشد رویشی گیاه به طور کامل تعدیل شود.
سی روز پس از انتقال محلول پاشی و آبیاری با کود آمینو اسید به منظور، مقاوم سازی گیاه در برابر بیماری ها، افزایش فتو سنتز، افزایش گل دهی، افزایش توسعه و عملکرد گیاه و مقابله احتمالی با تنش های دمایی، رطوبتی، سوختگی، انجام شود.
دوران بلوغ و ایجاد گل برای فلفل اجی چاراپیتا بین 120 تا 140 روز می باشد که نسبت به سایر فلفل های چیلی دوران بلوغ بلند تری دارد.
تا قبل از شروع فرایند گلدهی به منظور تامین منظم مواد غذایی و معدنی مورد نیاز ریشه کود آبیاری با کود کامل NPK20.20.20 و کود فسفر بالا یا ریشه به منظور رشد و پراکندگی ریشه به صورت دو هفته یکبار با غلظت مجاز انجام شود.
با ظهور نخستین گل های فلفل اجی چاراپیتا تا زمان اولین برداشت کود آبیاری و محلول پاشی با کود گلدهی کوتاه  (کود پتاس بالا) به صورت متناوب دو هفته یکبار انجام شود.
از زمان اولین برداشت تا پایان دوران گلدهی کود آبیاری متناوب دوهفته یکبار با کود NPK20.20.20 و کود گلدهی کوتاه و کود آمینو اسید انجام شود همچنین در صورت افزایش PH خاک یک نوبت آبیاری با هیومیک اسید در برنامه کود دهی منظور شود.

بذر فلفل پاپریکا سبز

برای خرید بذر فلفل پاپریکا سبز می توانید از فروشگاه تهران گرولایت اقدام به خرید نمایید.

اصلی ترین پارامتر محدود کننده تولید این گیاه در سایر کشور ها دما می باشد، دمای مطلوب برای کشت فلفل اجی چاراپیتا در مراحل ابتدایی رشد یعنی کشت بذر بین 22 تا 28 درجه سانتی گراد و در مرحله کشت نشاء تا پایان دوره گلدهی و ثمردهی بین 20 تا حداکثر 25 درجه سلسیوس می باشد، اجی چاراپیتا به نوسانات دمایی بسیار حساس بوده و در صورت کاهش دما از محدوده 15 درجه سانتی گراد در ابتدا ریزش گل ها و سپس ریزش برگ گیاه اتفاق افتاده و اگر کاهش دما به صورت ممتد اتفاق  بیفتد پوسیدگی ریشه متحمل خواهد شد، از طرفی دمای بالا تر از 28 درجه در زمان گلدهی و ثمر دهی آن نیز باعث ریزش گل و ثمر اجی چاراپیتا خواهد شد و در صورت ادامه دار بودن افزایش دما سوختگی برگ ها را مشاهده خواهیم کرد، بنا بر این شما برای تولید آن در اتاق کشت نیازمند یک دماسنج دقیق به جهت کنترل و مدیریت دمای محیط کشت هستید. در صورتی که در یک اقلیم سردسیری اقدام به کشت میکنید یک منبع تولید دما و حرارت نیز می باشید تا دمای اتاق کشت را در محدوده مجاز کشت حفظ کنید همچنین اگر در مناطق گرمسیری اقدام به کشت اجی چاراپیتا می کنید نیازمند یک سیستم تهویه قوی برای تعدیل دمایی اتاق کشت خواهید بود.برای تامین نور مورد نیاز این گیاه شما نیازمند یک نور فول اسپکتروم می باشید (SMD/LED/HPS) که مشابه نور خورشید عمل کند، طول  موج نور مناسب لامپ رشد مورد استفاده باید بین  380 تا 840 نانومتر و در بر گیرنده همه نور های مورد نیاز گیاه برای رشد رویشی و فرایند گلدهی می باشد همچنین تعداد لامپ رشد مورد نیاز به ابعاد اتاق رشد بستگی دارد، برای کاهش هزینه میزان انرژی مصرفی و کاهش هزینه های تجهیزاتی لازم است کف و سقف و دیواره های اتاق کشت با استفاده از پارچه رفلکتور (مایلار) به طور کامل پوشیده شود، استفاده از پارچه رفلکتور اتلاف نور تولیدی توسط لامپ رشد را به حداقل می رساند و بازدهی تولید را بین 35% تا 50% افزایش می دهد.
فلفل آجیل چاراپیتا گیاهی است که خود گرده افشانی (Self pollination) دارد؛ در گرده افشانی مستقیم دانه های گرده یک گل به روی مادگی همان گل یا گل دیگری که بر روی همان گیاه قرار دارد انتقال می یابد. بنابراین برای این کار احتیاج به کمکی نخواهند داشت و در اکثر موارد خود گرده افشانی، صورت می گیرد و گلها به صورت افقی یا آویزان قرار می گیرند و گرده می تواند به راحتی روی سطح کلاله بچسبد برای افزایش نرخ گرده افشانی وجود جریان هوا داخل اتاق کشت بسیار موثر می باشد، این بدین معنا است که استفاده از سیستم تهویه مناسب باعث به وجود آمدن باد ملایم داخل اتاق کشت شده و میزان گرده افشانی گیاه را افزایش می دهد و نیازی به حشرات برای فرایند گرده افشانی وجود نخواهد داشت.
در نهایت زمانی که فلفل های اجی چاراپیتا به رنگ زرد مایل به نارنجی دربیاید زمان برداشت فرا رسیده است و می توانید محصول خود را برداشت کنید، هر بوته فلفل اجی چاراپیتا میتواند حداقل 400 فلفل تولید کند بنا بر این تولید این گیاه در اتاق کشت می تواند سرمایه گذاری پرسودی باشد و با توجه به این که کشور های محدودی تا کنون توانسته اند فلفل ارزشمند اجی چاراپیتا را در شرایط مصنوعی کشت دهند تولید آن می تواند بسیار خوش آیند و لذت بخش باشد، اگر با خواندن مطالب فوق علاقه مند به کشت فلفل اجی چاراپیتا شده اید، می توانید پک اتاق کشت فلفل اجی چاراپیتا را از سایت تهران گرولایت تهیه کنید و شما نیز یکی از تولید کنندگان محدود فلفل Aji charapita در جهان باشید، مجموعه تهران گرولایت با بهره گیری از دانش و تخصص کارشناسان خود که در این زمینه دارای تحصیلات و مهارت هستند در تمام مراحل در کنار شما خواهد بود.